2159 poze   31886 vizite

inul

Inul, Linum, dupa denumirea stiintifica, este o planta anuala ierboasa, cultivata inca de la inceputurile umanitatii. La noi se cultiva atat pentru fuior, cat si pentru semintele sale oleaginoase. In scopuri medicinale se folosesc numai semintele ajunse la maturitate completa.

Semintele de in sunt bogate in mucilagii, saruri de potasiu si de magneziu. Mai contin acizi grasi tip omega 3, grasimi bune, care previn bolile cardiovasculare, diabetul si care ne ajuta sa slabim. Datorita mucilagiilor din compozitie, semintele de in se recomanda in tratarea catarului stomacal si intestinal si a constipatiei.

Semintele de in reduc nivelul colesterolului sanguin si sunt, de asemenea, o sursa sigura si importanta de fitoestrogeni, hormoni vegetali care previn cancerul de san si de colon.

Intern, semintele de in se folosesc numai intregi. In caz de constipatie, se pot lua una - doua linguri de seminte intregi cu putina apa, foarte usor incalzita, dimineata sau seara, pe stomacul gol. Chiar daca nu sunt antibiotice, procedeaza in asa fel incat sa le iei amestecul de apa si seminte zilnic la aceeasi ora, pentru a le da posibilitatea sa-si faca efectul asteptat.

Impotriva inflamatiilor intestinale se poate prepara o bautura emolienta dintr-o lingura de seminte intregi macerate, timp de o jumatate de ora, intr-o suta de mililitri de apa usor incalzita.

Ceaiul de in, bun in caz de pietre la rinichi
ADVERTISING




Ceaiul preparat din seminte de in amestecat cu zeama de lamaie se recomanda in caz de piatra la rinichi, litiaza renala, si inflamatii ale vezicii urinare.

Extern, semintele de in macinate se folosesc sub forma de cataplasme. Faina de in, in amestec cu apa, se fierbe pana se obtine o pasta care, mai apoi, se pune intre doua bucati de panza si se aplica pe locul bolnav - furuncule, abcese, dureri articulare si alte afectiuni ale pielii.

Cataplasma se mentine permanent calda timp de cateva ore. Cataplasma de in calmeaza durerile de oase si ajuta la evacuarea puroiului.

Uleiul din seminte de in este folosit in scop medicinal, mai ales pentru tratarea diferitelor suferinte ale pielii, de la taieturi la arsuri si piele inflamata, dar si cu alte beneficii pentru sanatate.

Astfel, uleiul de in trateaza cu succes constipatia, scade colesterolul si amelioreaza suferintele hepatice. Daca ai racit, un masaj cu ulei de in amestecat in parti egale cu alcool pentru uz extern te ajuta sa te simti mult mai bine.

Comentarii album • 1
phany 16 September 2022  
Am sa raspund la intrebarile cetatenilor,respectiv la ce mi-a folosit cursurile pentu obtinerea calitatii de analist de sisteme,efectuate in anii 1973 la Snagov. Cursurile au fost organizate de CSEAL(Comitetul de Stat pentru Economie si Administratie Locala)Bucuresti pentru formarea specialistilor de analisti,programatori si consilieri de sisteme informationale in vederea raționalizarii sistemelor informationale economice si sociale si stabilirii parcursurilor informationale a tuturor purtatorilor de date si informatii din subordinea CSEAL. Practic se stabilea cu subiect si prdicat ce documente se intocmesc la nivelul fiecarei entitati,din aparatul propriu al CSEAL,unde,cine, continutul,in cate exemplare,apoi drumul fiecaruia,la ce serveste fiecare si unde circula pana la arhivare. Totul pana aici se numea Proiect de raționalizare a sistemului informational in activitatea de....(respectiv pentru fiecare activitate ce se desfasura in subunitatea... CSEAL) Deci o treaba simpla,iar dupa implementarea si functionare ,daca aparea noi necesitați,fie creare de noi activitati fie modificarea celor existente in sistem cu toate subsistemele putea fi emise noi proiecte si eventual anulate cele vechi. Pentru inconstiințarea personalului se intocmea asazisle Floww Ceart-uri care reprezenta graficul circulatiei documentului prin cateva semne se reprezenta grafic operatiunile de creare,adaugire de date si informatii arhivarea fiecaruia conform programelor si respectiv distrugerea,dupa caz,etc. Se crea proiectele,se aprobau ,se implementau si se supravegheau permanent,in vederea simplificarii si intoducerii prelucrarii automate a datelor.Eu fiind economist in cadrul Administrației Financiare Botosani cu atributii de analiza si controlul unitatilor subordonate,am fost promovat Contabil sef la Centrul de Librarii Botosani,urmare acestor cursuri absolvite cu atributii de administrare si conducerea compartimentului financiar contabil in scopul realizarii si organizarii contabilitatii manuale in partida dubla. Am format cadrele si am exercitat atributii specificecativa ani .Am fost apoi solicitat seful serviciu financiar contabil la IATC (articole tehnice din caucic) unde mi-am expus contributia la rezolvarea greutaților organizatorice si pentru ca nimeni nu iubea adevarul am fost eliberat la cerere,fiind angajat la ILF Botosani,revizor contabil si am fost folosit in controlul ILF,din țara la cererea Centralei de Legume si Fructe Bucuresti,activitate pana in anul 1989.Incepand cu anul 1990 m-am transferat in interesul serviciului la ITFS Botosani,respectiv la Directia de Control Financiar de Stat Botosani,consilier superior in carul ANAF Bucuresti. Desi am lucrat f.mult in control nu am avut dusmani.Eram un prfesionist ce nu-si permitea abateri de la lege si explicam cu multa bunavointa pe ințelesul tuturor agentilor economici fara exagerari fiecare deficienta si suma sustrasa de la plata iar ei confi rmau si achitau in timpul si ca urmare controlului.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.