2159 poze   31776 vizite

gradina minune

zemosi
zemosi
capra vecinului
capra vecinului
de toate
de toate
gradina mea
gradina mea
morcov
morcov
multe legume
multe legume
pepeni
pepeni
porumb
porumb
varza telina
varza telina
vinete
vinete
brazi1
brazi1

Comentarii album • 4
Nume:



phany 1 May 2023  
Probleme finalizare vanzare/cumparare.9
Yahoo/diverse

1.Neculai Bejinariu <nicusor460324@yahoo.com>
To:iulian.constantinescu@live.com
Sun, Mar 8, 2020 at 10:51 PM
De regula la orice vanzare/cumparare de teren se face un inventar a bunurilor existente, cu starea lor fizica si se hotaraste de comun acord cum se va proceda cu fiecare in parte,dupa o gandire de perspectiva  si o intelegere comuna. Noi datorita situatiei si a faptului ca ne cunoastem ca vecini am mers cam pe sarite, lucru pentru care trebuie sa reluam si sa ne intelegem asupra tuturor problemelor ce apar la ambele parti. Eu o sa spun punctul meu de vedere cu fiecare bun iar dumneata vei veni cu ale tale si pana la urma se va alege o cale.
     1.remorca,ramane la mine si o voi muta dincolo,dar deodata nu se poate pentru ca poarta nu e functionala -nu a fost folosita de peste 20 ani. 
     2.fantana 19 tuburi cu toate ustensilele ,nu se poate transfera ,ramane la tine si urmeaza sa o platesti Pentru viitor e utila are cam 25 m. si am esimat- o la  12.000 lei. 
     3.imprejmuire plus porti  .Pe o lungime de 50 m.l  ,cu 15 stalpi dubli de otel bine bagati in pamant cu o durata de folosinta de 20 ani,necesita reparare .Scandura mie i-mi foloseste asa cum e veche,o pun la straturi de legume si o mai pot folosi vreo 5 ani  pana putrezeste si ingrasa solul. Eu practic permacultura incepand cu anul 2020.Restul de gard in  total 300 m.l. din sarma impletita ochiuri,folosit cam 20 ani si e capabila sa mai tina 10-15 ani cu mici reparatii in locurile unde a fost fortata de animale.O putem evalua pentru a nu  pierde timpul util lucrarilor agricole ce e presant pentru amandoi.Eu am estimat la  4.500 lei
     4. 22 stalpi de beton in vie plus  900 m.l.sarma pentru ridicare vie.Putem sa-i evaluam si sa ramana la tine.Eu mi-am luat cate un butuc din fiecare soi,l-am mutat pe celalalt lot.Am estimat la 500 lei.
      5.  250 m.p. teren fara acte,  2500 euro,ramane sa-l achiti. Si eu l-am cumparat de la primul proprietar tot asa.
      6.  2 remorci de balast /pietris,  800 lei.
       7.  2 tuburi de fantana (unul folosit ca loc de dat foc la bunurile casate din gospodarie, si altul langa fantana,montat ca rezervor cu stut pentru udat la mica distanta;eu le-am evaluat  la 1.000 lei.
      8.Pomii si vita de vie raman la tine toti ce nu se pot muta s-au nu-mi trebuie,fara nici o plata..ei nu au nici o vina.
      9.Culturi,spontane de usturoi .O sa aleg dintr-un colt cateva straturi -restul il gospodariti voi.
      Tinand seama ca la negocierea pretului terenului am lasat mult sub pretul zonei ar fi placut sa vad ca nu m-am inselat in privinta cumparatorului si sa speram ca pe viitor va fi loc de mai mult bine din partea ambilor parteneri
                     Cu stima Neculai Bejinariu.

2.Neculai Bejinariu <nicusor460324@yahoo.com>
To:iulian.constantinescu@live.com
Mon, Apr 27, 2020 at 4:05 AM
DA .... m-am convins cu cine m-a obligat soarta sa fac tranzactii si voi avea grija pe viitor sa evit asemenea lucruri. Chiar dumneata nu-ti dai seama ce inseamna pasivitatea de care dispui in aceste probleme sau crezi ca DUMNEZEU nu vede si nu intelege lucrurile acestea. Se poate intampla ca peste n zile sa ma rogi sa-mi modific decizia ce o voi lua de curând Ma gandesc la parintii tai...si la ..gura satului.
     Numai daca angajez 2 zilieri  in 6 ore iau totul ce-mi apartine si tie o sa-ti trebuiasca saptamani sa imprjmuiesti cu cheltuieli  inzecite si sa afle toata comuna ce fel de om a crescut si educat ai tai.  Acelasi N.B.


3.Neculai Bejinariu <nicusor460324@yahoo.com>
To:iulian.constantinescu@live.com
Mon, Apr 27, 2020 at 4:27 AM
Ai memorie sa rascolesti trecutul ceva indepartat si sa regasesti faradelegile monei...abia asteapta sa se revanseze si sa umple satul cu parerile lor...???Si culmea ca au destule probe imprastiate de madam Zagan,care te-a surpris cu sau fara de voie.Asa sunt oamenii (vecinii) care vor sa fie totul perfect in preajma lor.Dar tu chiar meriti aceste dezvaluiri care se vor revarsa tot in capul batranilor ,Tu te ascunzi binisor in palatele deja create acolo sus si incui toate intrarile crezand ca aceasta e calea adevarul ,viata...linistita numai pentru tine.acelasi .N.B.




4.Neculai Bejinariu
Am o remorca tractor închisă din secolul trecut ce am făcut-o cabană de campanie în agricultură în cîmp deschis pentru a avea loc de odihnă și dormit,mai ales noaptea în timpul lucrărilor din agricultura la livada și legumicultura mea din Cătămăresti Deal.Acum deja o localizezi pe stradă Nuferilor nr.8 comuna M.Eminescu.Zona a prins contur de oraș agricol.E lîngă vila lui Constantinescu Lucă,visavis de familiile lui Hîrtie,pe capătul opus al Casei de rugăciuni. O scot la vânzarecă ,Necesută mici reparații pentru a fi remorcată și tractată că e pe butuci iar roțile-s desumflate de mult. Mai am rezerve de camere deja în remorcă.Mă numesc Bejinariu Neculai,locuiesc în Botoșani str,Aleea Pacea nr.2 scara D,apart,6 telefon 0744887941 și email. nicusor460324@yahoo,com. Preț pornire 5 mii lei,cu tot ce e în ea(paturi,birou scaune,scule ,diverse agricole) Cine dorește o poate vizita în prezența lui Constantinescu că el e proprietarul terenului,si mă contactați.
Mon, Aug 29, 2022 at 5:23 AM

7.Iulian Constantinescu
Buna ziua, Dl. Bejenariu noi am avut o intelegere: sa cumpar terenul alaturat nu cel de langa parintii mei. Si mi-ati spus, ca daca cumpar terenul acesta ingust si lung de langa parintii mei, dupa ce rezolvati cu actele il voi putea cumpara si pe celalalt. Avand in vedere ca nu v-ati onorat obligatiile, desi, eu v-am spus ca la urmatoarea tranzactie voi plati si celalte cerinte ale dumneavoastra. Nu mai aveti dreptul la nimic de pe terenul respectiv, orice incercare intra pe teren ma va forta sa chem fortele de ordine si sa deschid proces de incalcare a drepturilor de proprietate. PS: Apropo eu am ajutat-o pe fiica din america sa-si faca actele pentru teren. O zi buna.
Mon, Aug 29, 2022 at 11:28 AM

5.Neculai Bejinariu
Care înţelegere şi despre ce vorbeşti in prima propoziţie,,noi am avut o ințelegere să cumpăr terenul alăturat nu cel de lăngă părinții mei ,,și ce probe avrți altele decăt vorbele noastre,ca să-mi reamintesc exact lucrurile petrecute in invălmășeala pornirii și efectuării primei tranzacții privind terenul de lăngă părinții tăi?
Mon, Aug 29, 2022 at 7:29 PM

6.Iulian Constantinescu
Dl. Bejenaru, eu nu am fost interesat să cumpăr acest teren de lângă părinții mei, m-am simțit păcălit. Dacă doriți vi-l pot vinde înapoi și cu ocazia asta recăpătați toate bunurile vechi și un gard nou reparat. Când sunteți interesat să-l redobanditi sunati-ma și stabilim o data de tranzacționare. Numai bine.
Mon, Aug 29, 2022 at 11:23 PM

8.Neculai Bejinariu
Domnule Constantinrscu. Sincer,regret toate intîmplate și mai ales unde am ajuns.Dar amîndoi am făcut greșeli copilăresti și nu am fost în postura să ne ințelegem ca doi vecini adevărați că am ajuns acum să ne invinuim fiecare ca am fost inșelați. După tranzacția din 2019 am crezut că matale nu ai interesul să cumperi și nevasta mea a uitat toate diferențele ce le-m stabilit eu,nu le-ai confirmat matale și am lăsat totul la voia soartei eu nu am anunțat-o de intenții clare de viitor. Apoi se mai adaugă multe prilejuri cînd erai la părinți și eu făceam agricultură pe terenul nevîndut.Nu te-am deranjat că eu bătrîn fiind grăbeam periodic să fiu la inălțime cu livada și legumele de pe terenul mare.Tot timpul mă gîndeam să vin la voi și să stabilim ce e de făcut ca să ieșim din impas și uite așa am amînat,Credeam că te deranjez de la sarcinile cu care veneai și speram că te vei gîndi și la noi să definitivăm un plan concret cu un eventual avans ce țintea obligațiile noastre în loc oricînd. Dar nu a fost să fie fiecare timid și respectuos de celălalt ne vedeam de orice altele iar de tranzacție sau viitoare tranzacții nimic. Și timpul nu iartă Astfel în 24 aprilie 2021,seara tărziu am intrat în comă diabetică,dus cu salvarea la spitalul județean și m-am trezit pe 3 mai cu șanse de supravețuire și ambele doctorițe din SUA și Anglia s-au angajat la spitalul meu să ma supravegheze că am făcut și covid,puțin mai era și plecam la Domnul. Fetele m-au găsit la morgă în saci de plastic cu respirație sacadată și multe tuburi de oxigen respinse de mine că nu prea eram constiet de ce făceam.S-au ocupat cîteva zile și la analize ba aveam,ba nu covid.Pe 15 mai a reușit să mă echilibreze și mi-a dat o saptămîna pauză de încheiere covid și să revin pentru diagnosticare.Am pierdut toată luna mai și toate economiile de o viață,făcusem 3 intervenții chirurgicale și urma să a
Tue, Aug 30, 2022 at 1:14 PM

Neculai Bejinariu <nicusor460324@yahoo.com>
9.To:Iulian Constantinescu
Wed, Aug 31, 2022 at 5:08 PM
E consfintit in operele timpului trecut ca a spune o vorba si-apai tace ..ca uratul asa se face. Situatie ce te caracterizeaza cu probe indubitabile. Acum mi-aduc aminte si vad concret, cauza evitarii de orice discutii despre care vorbesc mai sus.(pierdere de timp si multi nervi ce erau sa-mi intrerupa lucrul zile si ore) Acum dupa ce am inceput o treaba crezi ca vor intelege juristii mai mult decat noi ce si cum, ca sa ne descurce. Eu am convingerea ca ai un stil defectuos de colaborare cu semenii si de aceea ai fost evitat la finalizarea parcelei dorite si nespuse la timpul potrivit.Sint analist de sisteme informational economice din anul 1972,cind se punea problema imbunatatirii conducerii prin computerizare,cibernetizare,digitalizare ; Si culmea ca primul pas era analiza de sistem si rationalizarea sistemelor informational economice si nu numai .dupa care se trecea la faza de programare,respectiv implementarea noilor tehnologii menite sa asigure progresul intr-o conducere bazata numai pe adevarurile in care se gasea subsistemele  si sistemele respective.La noi s-au sarit etape  ,dar se implementeaza multe fara succes.Domeniul tehnic ce se bazeaza pe metode si formule matematice merge ca se folosesc ingineriii ce nu permit minciuna ca imediat se blocheaza.Dar celelalte domenii si mai ales econmico sociale juridice,.. e catastrofic.Minciuni bagi gogonate ies si se prefera pauza continuua.Eu am facut practic numai pauze Dar folosind adevarul si dreptatea in subsistemul meu familist mi-am rezolvat intotdeauna simplu si multumitor cele ale vietii.Nu am necesitat ajutor decit o singura data cand a reusit partidul sa-mi fie in toate si am reusit datorita adevarului si dreptatii promovate in toate,m-am eliberat si am inteles legea si faptul ca numai Dumnezeu le stie pe toate si iubeste omul curat mai mult decat oricare dintre sfinti. Multi intelepti si batrani cunosc asta si la o simpla privere da sanse si castiguri enorme unor incepatori sau neaveniti in grupe,dar ii si taxeaza corespunzator. Se uita ca urciorul nu merge des si mult la apa. Si multi spera sa castige ce nu-i a lor prin asemenea tehnologii.amenintind si proferind injurii din faze nepermise.Eu nu stiu cum sant altii,dar stiu ca am avut si am totdeauna incuviintarea Bunului Dumnezeu in ceea ce fac si nu ma sperie nici un tribunal din lume. Si voi merge pe calea mea fara frica,chiar daca refuzi si acuma sa participi activ pentru rezolvarea diferentelor create intre noi.Mai las timpul sa lucreze,e in avantajul celui ce are dreptate.Doamne ajuta.
Răspunde Raportează
phany 24 April 2023  
GRADINA MEA: Azi 24 aprilie 23.m-am ocupat de noua gradină ce extraordinar de uşor a apărut în viaţa de zi cu zi.Am făcut 2 transporturi cu pămînt de flori. Am cules urzici şi chiar am plantat 2 ghivece în garaj cu urzicile mele preferate. Se spune că sînt bune la uscat pentru ceaiul meu. Le-am făcut 4 spalări și văd că mai este gunoaie,puține ,dar da.Am pregătit 2 cireși pentru altoi și o să fac tot ce pot pentru ei.Cred că voi avea agricultura de garaj. Am semanat harbujii și lămîi. Voi face zilnice plimbari lsa locul de veci ce mi-a plăcut.
Mă voi gîndi,Dar ar trebui ca ce altoiesc să fie mutanți. Poate găsesc un colț de rai și pentru viitorul gradinii
Poate pe aproape voi găsi ceva ceva plăcut . Și sa mă antrenez pomicol și legumicol ??
Răspunde Raportează
phany 11 November 2022  
Despre Corneliu Coposu
Un fost inginer constructor, foarte bătrân, dar cu memoria încă bună, îmi povesteşte că se afla la Canal, în timpul lui Dej, ca salariat al unui trust de construcţii şi că lucra cu deţinuții politici, pe care nu avea voie să-i privească. Când le dădea îndrumările necesare, stătea cu spatele la ei. Unul dintre condamnaţi se numea Corneliu Coposu şi, cu toate că nu l-a văzut niciodată la faţă, şi-l aminteşte foarte clar, din descrierile gardienilor. Era un bărbat atletic, un fost bărbat atletic, care, deşi slăbise groaznic, avea în continuare o rezistenţa ieşită din comun. Un deţinut trebuia să sape zilnic opt metri cubi de pământ, ceea ce reprezenta o normă nerealizabilă de un om obişnuit, prost hrănit şi îmbrăcat în zdrenţe. Cu mari eforturi unii prizonieri săpau doi-trei metri cubi şi încasau bătăi cumplite pentru neîndeplinirea „planului”. Corneliu Coposu săpa cei opt metri cubi ai săi, iar apoi îi ajuta şi pe alții.
– Mi-am închipuit întâi, povesteşte cu o voce tremurândă bătrânul din faţa mea, că el voia să beneficieze de o reducere de pedeapsă, câştigată printr-o comportare bună. Am aflat însă că nu se afla în situaţia de a spera la aşa ceva, fiind condamnat la muncă silnică pe viaţă.
Oameni de felul lui Corneliu Coposu se nasc rar într-o ţară şi sunt primii vânaţi atunci când ţara respectivă ajunge sub o forţă de ocupaţie. Aşa cum un ucigaş caută să înfigă cuţitul exact în inima victimei, ocupantul loveşte în ceea ce are mai bun poporul învins de el. Timp de aproape optsprezece ani, Corneliu Coposu a rezistat tentativelor făcute de sovietici şi de complicii lor din România, liderii comunisti, de a-l lichida. Că a avut parte de acest calvar este cutremurător, dar intră totuşi în logica, fie şi monstruoasă, a istoriei. Cu totul ininteligibil rămâne însă tratamentul care i-a fost rezervat lui Corneliu Coposu după prăbuşirea comunismului în România. Călăii lui Corneliu Coposu, cei direcţi şi cei care au acţionat indirect, prin decizii politice, n-au fost pedepsiţi drastic, așa cum ar fi meritat. Iar noi, ceilalţi, nu ne-am dus la el în genunchi să-i cerem iertare pentru laşitatea sau pentru ignoranţa noastră, care este şi ea o formă de laşitate. După ce i s-au luat optsprezece ani din viaţă, nu s-a găsit cineva care să-i ceară măcar scuze lui Corneliu Coposu! S-a întâmplat, în schimb, altceva. În ziua de 22 decembrie 1989, când Corneliu Coposu a venit la sediul C.C. al P.C.R. şi a încercat să intre în contact cu echipa care se considera îndreptăţită să ia puterea, a fost izgonit. Iată scena, povestită de un martor al ei, Petre Roman: „La un moment dat a fost anunţată sosirea lui Corneliu Coposu. N-am avut timp să schiţez nici cea mai mică reacţie. „Să plece!” au strigat aproape simultan Bârlădeanu şi Iliescu. Am tăcut. [...] Acum sunt convins că, exact în momentul acela, ceva din revoluţia română a luat o turnură greşită, al cărei preţ l-am plătit şi-l mai plătim şi azi.”
Şi câte nu s-au mai întâmplat ulterior! O persoană care îşi spunea „poet” (adică un om care trăieşte – teoretic – din valorificarea sensibilităţii sale) l-a insultat cu grosolănie pe fostul deţinut politic. Și-a bătut joc de înfăţişarea scheletică a bărbatului atletic de altădată. Să-ţi smulgi părul din cap la moartea mamei, făcând paradă de dragoste filială, să scrii versuri clamoroase şi lamentuoase despre veştejirea florilor toamna, să dai de mâncare, cu mare tam-tam publicitar, câinilor vagabonzi şi apoi să pălmuieşti, fie şi numai la figurat, obrajii descărnaţi ai cuiva atât de obosit încât a ajuns, într-adevăr, să aibă o înfăţişare scheletică – iată o mixtură dezgustătoare, un kitsch moral fără termen de comparaţie.
A existat însă ceva și mai revoltător. La moartea lui Corneliu Coposu, denigratorii lui și-au luat figuri smerite și i-au recunoscut valoarea. Ce caricatură de fair-play! Să recunoști valoarea unui adversar numai după ce îi iei pulsul și constați că e mort, scos definitiv din luptă, iată o recunoaștere care provoacă greață. Iliescu și oamenii lui, acoliți sau continuatori, mulți grupați în prezent în PSD, reușesc mereu să provoace greață. Aceasta este contribuția lor la istoria României.
Răspunde Raportează
phany 16 September 2022  
La inceputul lunii, in cadrul unei adunari plenare a Consiliului Europei, delegaţia romana a obţinut adoptarea a doua amendamente care obliga Federaţia Rusa sa restituie tezaurul romanesc confiscat in 1916-1917 şi sa continue negocierile bilaterale in acest sens cu ţara noastra. Ruşii mai trebuie sa restituie Romaniei 91 de tone de aur, in condiţiile in care rezerva de acum a BNR este de 106 tone, dar de ani buni refuza discuţiile pe marginea acestui subiect.
In 2 octombrie, delegaţia romana din Consiliul Europei a participat la dezbaterea Raportului privind indeplinirea obligaţiilor şi angajamentelor Federaţiei Ruse faţa de Consiliul Europei, al carui co-raportor este senatorul György Frunda, membru al Delegaţiei romane la APCE, alaturi de parlamentarul elveţian Andreas Gross.
Membrii Adunarii au votat proiectul de rezoluţie, in timp ce proiectul de recomandare nu a intrunit majoritatea de 2/3 necesara adoptarii unui astfel de document. In cadrul proiectului de rezoluţie au fost adoptate doua dintre amendamentele propuse de senatorul Viorel Badea, membru al delegaţiei, la proiectul de rezoluţie al raportului. Amendamentele se refera la continuarea negocierilor bilaterale, in vederea identificarii unei soluţii viabile menite sa conduca la returnarea, prin negociere directa, a bunurilor culturale şi a altor proprietaţi catre ţarile vizate, inclusiv a Tezaurului Romaniei, temporar transferat la

Ruşii au refuzat dialogul
In textul Raportului referitor la indeplinirea obligaţiilor şi angajamentelor Federaţiei Ruse faţa de Consiliul Europei se evidenţiaza in mod clar ca „Tezaurul romanesc, <colecţie de obiecte valoroase, transferate de Guvernul roman in Rusia pentru a fi pastrate pe durata primului razboi mondial>, nu au fost returnate, iar autoritaţile ruse au refuzat sa discute acest subiect”, arata biroul de presa al senatorului Badea.
Intr-un interviu acordat cotidianului Evenimentul Zilei, Badea arata dimensiunile impresionante ale tezaurului romanesc. Potrivit acestuia, „Romania s-ar fi putut clasa pe locul 13 in clasamentul mondial al rezervelor de aur, deci cu aproape 20 de locuri mai sus decat poziţia ocupata acum, daca nu am fi trimis ruşilor tezaurul in 1916 şi am fi pastrat neatinsa rezerva de aur din 1944, potrivit lui Cristian Paunescu, consilier al guvernatorului bancii centrale.
Tezaurul trimis de Romania la Moscova in doua faze, in 1916 şi 1917 includea, pe langa multe obiecte de patrimoniu, 91,2 tone de aur, nerecuperate pana acum, şi care sunt evaluate in prezent la 13 miliarde de lei sau 3,2 miliarde de euro, potrivit datelor prezentate de Paunescu. Din aceasta cantitate, circa 90% erau monede de aur, iar 10% aur fin, sub forma de lingouri.
Potrivit consilierului BNR, daca celor 91 de tone de aur trimise la Moscova li s-ar adauga stocul de aur al BNR din 1944, de 244 tone de aur (fond folosit ulterior pentru a plati datoriile catre anumite ţari) şi cele 106 tone incluse in rezerva de aur a BNR astazi, atunci s-ar ajunge la o cantitate totala de circa 440 de tone, care ar poziţiona Romania pe locul 13 in lume din punct de vedere al rezervei de aur, imediat sub Banca Centrala Europeana, aflata pe locul 12. In prezent, rezerva de aur a Romaniei ocupa poziţia 31 in acest clasament.”.

Cat aur ar trebui sa aiba de fapt Romania
Senatorul arata ca autoritaţile romane au incercat in repetate randuri sa recupereze tezaurul, de-a lungul timpului, insa s-au lovit de un zid de indiferenţa din partea ruşilor. „In 1921, autoritaţile ruse au spus ca <Rusia este dispusa sa renunţe la tezaur daca Romania renunţa la Basarabia>.
Pe de alta parte, autoritaţile ruse puneau problema ca o parte din tezaur sa ramana in Rusia, ca o compensare pentru bunurile lasate de ruşi pe teritoriul Romaniei in Primul Razboi Mondial, evaluate de aceştia la circa 1 miliard de lei. In 1916, valoarea tezaurului romanesc trimis la Moscova se ridica la 9 miliarde de lei.
In cele din urma, in 1935 Rusia a restituit Romaniei o parte din tezaur, in special documente, dar nu fondul de aur. Au fost inapoiate Romaniei 1443 casete de valori şi 9 pachete cu 403 de manuscrise vechi, acte manastireşti şi placuţe funerare.
In 1916, cand tezaurul a fost dat spre pastrare ruşilor, membrii familiei regale şi cei ai familiilor autoritaţilor au trimis şi lucruri fara valoare de patrimoniu. Aşa incat, potrivit lui Cristian Paunescu, multe dintre pachetele restituite in 1935 conţineau bancnote romaneşti din 1916 şi chiar articole vestimentare.  In 1956, Rusia a restituit o a doua parte din tezaur, incluzand numeroase opere de arta şi alte obiecte de patrimoniu”, conchide Badea.
Diana Gabor
„Rusia va fi sub presiune continua”
Gazeta de Cluj l-a contactat pe senatorul pentru Europa şi Asia Viorel Badea, membru al delegaţiei romane la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE), pentru a vorbi despre amendamentul prin care i se cere Federaţiei Ruse sa restituie tezaurul Romaniei.
Reporter: Ce s-a discutat, de fapt, la Strasborg?
Viorel Badea: Exista un raport privind indeplinirea obligaţiilor faţa de Uniunea Europeana, rezultat al unui proces de monitorizare. Daca se constata nerespectarea unor proceduri, cum ar fi nereguli la instituţiile statului sau abuzuri comise de angajaţi ai acestora, UE demareaza un proces de monitorizare, prin care observa statul respectiv pe toate palierele de funcţionare. Aceste rapoarte privind indeplinirea obligaţiilor au stat la baza discuţiilor in planul Consiliului Europei, in urma carora s-a elaborat o rezoluţie.
La aceasta rezoluţie, noi am propus cinci amendamente, referitoare in special la retrocedarea unor bunuri, proprietaţi sau valori culturale care au aparţinut statelor membre UE. Trei din aceste amendamente au picat. Unul dintre amendamentele respinse a fost construit de noi intr-o maniera care se refera exclusiv la tezaurul Romaniei. Noi eram aproape siguri ca va pica, dar a creat premisele pentru adoptarea amendamentului care am vrut de fapt sa treaca, unul din cele doua adoptate pana la urma.
Rep.: Care sunt acestea?

V.B.: Unul dintre ele se refera la aceleaşi aspecte, dar nu intr-o maniera particularizanta, ca primul. Prin acesta s-a evidenţiat necesitatea ca Federaţia Rusa sa soluţioneze cu celeritate retrocedarea bunurilor, proprietaţilor şi valorilor culturale confiscate statelor membre. Şi alte state au nevoie sa li se returneze bunuri confiscate in mod abuziv, cum este cazul Ungariei.
Daca nu indeplineşte aceste cerinţe, Rusia va ramane in continuare sub monitorizarea Consiliului Europei. Consider adoptarea amendamentelor drept o victorie a delegaţiei noastre. In raportul prezentat in plen, se evidenţiaza ca tezaurul romanesc nu a fost returnat şi ca autoritaţile ruse au refuzat sa discute acest subiect. Astfel am atras atenţia statelor europene asupra faptului ca ne aflam intr-un diferend cu Rusia. Este un pas inainte pentru Uniunea Europeana.
Rep.: Cum poate Consiliul Europei sa oblige Rusia sa respecte rezoluţia?

V.B.: Ar trebui sa reluam discuţiile despre tezaur, pentru ca acum presiunea creşte in continuare pe Rusia. Daca nu respecta rezoluţia CE, Federaţia Rusa nu poate sa faca nicio mişcare fara ca instituţiile lor sa nu fie sub observare, orice abuz va fi cunoscut de Consiliului, se va face un alt raport, iar presiunea va creşte. Nu trebuie sa ne aşteptam la misiuni pe termen scurt, nu le putem trimite ruşilor vagoanele sa ne dea aurul inapoi, dar trebuie sa avem continuitate şi perseverenţa, iar acesta a fost un pas inainte.

, Guvernele au fost în stare să cunoască foarte bine politica rusească și țintele ce ea le urmărește de-o sută și mai bine de ani. Răsărită din rase mongolice, de natura lor cuceritoare, așezate pe stepe întinse a căror monotonie are înrâurire asupra inteligenței omenești, lipsind-o de mlădioșie și dându-i instincte fanatice pentru idei de-o vagă măreție, Rusia e în mod egal muma mândriei și a lipsei de cultură, a fanatismului și a despotiei. Frumosul e înlocuit prin măreț, precum colinele undoiate și munții cu dumbrăvi a țărilor apusene sunt acolo înlocuite prin șesuri fără de capăt. În tendențele de cucerire, în așa-numitele misiuni istorice care-și caută marginile naturale nu e nimic dedesupt decât pur și simplu neștiința și gustul de spoliare. În zadar caută un popor în întinderi teritoriale, în cuceriri, în războaie ceea ce-i lipsește în chiar sufletul lui; sub nici o zonă din lume nu va găsi ceea ce Dumnezeu i-a refuzat sau mai bine zicând ceea ce Dumnezeu a voit ca să fie rezultatul muncii a multe generații dedate la lucru.
Căci stă oare destoinicia unei nații în vrun raport cu întinderea teritoriului pe care ea-l ocupă?
Mica Veneție era odată o putere mare europeană prin cultura ei intensivă, prin arte, prin industrie, prin judecata sănătoasă a aristocrației ei. Dar toate aceste condiții de mărire erau câștigate prin muncă îndelungată, deprinderea și priceperea se moștenea apoi din neam în neam, încât chiar astăzi ciceronii venețieni au păstrat mai mult gust în judecarea tablourilor decum au mulți profesori de estetică.
Un rol analog l-a avut Olanda în istorie, și astăzi încă sunt state mici care se bucură de-o înflorire extraordinară; pe un pământ de mică întindere se află mai multe averi decât în Rusia întreagă. Astfel suntem aproape siguri că în cumpăna economică Rusia, câtu-i de mare, trage mai ușor decât mica Belgie.
De aceea ni se pare că din nefericire rușii sunt sub dominarea unui deșert sufletesc, a unui urât care-i face să caute în cuceriri ceea ce n-au înlăuntrul lor. Nouă ni se pare că cercurile culte, în loc de a stăvili acest horror vacui, în loc de a-l împlea prin muncă și cultură, îl sumuță contra Europei, pe care o numesc îmbătrânită și enervată, coaptă pentru a cădea întreagă sub dominație rusească.
Europa le pare astăzi în starea în care era Bizanțul la aparițiunea unui neam asemenea mongolic, a turcilor.
În locul civilizației grece înflorit-au în Bizanț o cultură turcească? Deloc. Tocmai așa nu va înflori o cultură moscovită pe pământurile supuse rușilor, pentru că lipsește rădăcina subiectivă a unei asemenea culturi. În Rusia chiar miezul culturii e în Ingermanland și în cele trei provinții baltice, în mâinile și capetele a poate două sute de mii de oameni de origine germană, pe când populațiile străvechi a acelor provinții, leții, livii, crevinii și cum îi mai cheamă, nu se vor fi aflând cu mult mai sus decum îi va fi găsit episcopul Albrecht la anul 1200.
Astfel misiunea istorică de care se face atâta vorbă nu-i o misiune care-și are originea în afară, ea e rezultatul unui gol sufletesc, a unei barbarii spoite cu frac și mănuși, a unui deșert care, de-ar stăpâni pământul, tot nu s-ar umple.
Cerul deasupra-l schimbi, nu sufletul, marea trecând-o.
Pot să treacă și Dunărea și Carpații și Adrianopol, să ia Roma veche, precum amenință pe cea nouă, pot să presure Europa întreagă cu cenușă și cadavre, nu se va naște din milioanele de oameni nici un Rafael, nici un Bethoven, nici un Kant, ba tocmai lipsa unor asemenea spirite de adâncă înțelepciune și de un adânc sentiment pentru bunurile ce înnobilează omenirea este cauza acelui gol sufletesc care-și caută compensație în glorii sângeroase și în cuceriri."
(Timpul, 7 aprilie 1878) M.Eminescu.


Astfel misiunea istorică e rezultatul unui gol sufletesc, a unei barbarii spoite cu frac și mănuși, a unui deșert care, de-ar stăpâni pământul, tot nu s-ar umple.
Cerul deasupra-l schimbi, nu sufletul, marea trecând-o.
Pot să treacă și Dunărea și Carpații și Adrianopol, să ia Roma veche, precum amenință pe cea nouă, pot să presure Europa întreagă cu cenușă și cadavre, nu se va naște din milioanele de oameni nici un Rafael, nici un Bethoven, nici un Kant, ba tocmai lipsa unor asemenea spirite de adâncă înțelepciune și de un adânc sentiment pentru bunurile ce înnobilează omenirea este cauza acelui gol sufletesc care-și caută compensație în glorii sângeroase și în cuceriri."

Oameni politici,bunii noştri fraţi,Noi v-am cedat şi ranguri şi proporţii, Dar vă rugăm acum stopați Această competiție a morții Din memorie:Adrian Păunescu Mătușa mea face economii La brânză,lapte și uneori la carne Fără a ințelege și a sti Că omenirea in spate-i pune coarne. Apoi: La primărie ,la registratură Obținem dreptul de-a mișca din gură.Azi pentru pâine,lapte,bautură Mâine probabil pentru o tuse dură Și mai rugăm ca după un examen Să ni s-aprobe să rămânem oameni. Si culmea acești politruci sânt insensibili la toate.Sânt numai pentru ei și a lor fără rușine de 32 ani și luptă pentru menținerea jafului și nepăsării.Unde vom ajunge dacă nu susținem PDU,singurul autoangajat pentru adevăr și dreptate.Pornim digitalizarea și făurim o țară curată o Romanie ca afară. Să tragem apoi sfoară in lume și sa ne adunăm la mămuța acasă si vom valorifica tot ce e mioritic după datinile muncii invățate din fragedă pruncie..Să mai plece și politrucii la stăpânii din rasarit,cu tot cu AUR ul spoleit de la noi că nu au curajul să-si ia și averile.Că acolo ramân ca tezurul dus inaintea primului război mondial. Noi băgăm Europa inaintaș și ne vom mai alege cu ceva din cele două vagoane trimise. Păstram țidule vechi și consemnări in ziarele timpurilor și ne vedem de treabă până la executarea silita a diavolului. Apăi ce să mai spun: că zâzaniile și pretențiile făcute de rasarit sînt pentru a uita de datoriile către noi și o vor mai ține.Poate o să-i minta pe politruci că le dă Romania să-i trimită indărăt cu alte misiuni.Dar multă atenție,după ce ies din țară stingem lumina și montăm detectoare de minciuni si supraveghere video.Apoi reaprindem ca si cum am reparat o mare deficiență la centala electrică si traim fără griji urmărnd zilnic găndurile rasritului si cum intra pac și la canal cu ei.O altă soluție mai bună de gasim e tot bună.Multă sănătate și Doamne ajută.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.